Välj en sida
Skatt Ekoakuten.se, Tomas Tobiasson

Skatt, Ekoakuten.se, Tomas Tobiasson

Skatt är ett elände eller är det?

Skatter är väl ett elände för de flesta av oss företagare. Om företaget går bra ska Staten ha sin beskärda del av det vi lyckats skrapa ihop. Men det är ganska sunt att betala skatt (har vi hört).

Samtidigt tycker vi att det är dumt att betala en enda krona mer är vad man behöver. Vårt skattesystem är ganska komplext och förändras nästan varje vecka. Om vi valt att driva en verksamhet, får vi rätta oss efter gällande regler. Att skälla på Skatteverkets personal hjälper  inte mycket. Det är våra förtroendevalda politiker som har skrivit reglerna. Är vi missnöjda med reglerna, får vi ta det med dem och deras tjänstemän.

Deklaration handlar mycket om skatt.

När vi hjälper dig med din deklaration,  går vi igenom de förutsättningar som gäller för just dig och ditt företag. Det man ska tänka på, är att man ska använda de regler som finns för att planera dagens och morgondagens skattesituation. Att trolla bort någon skatt för all framtid, går inte enligt vår uppfattning. Vi jobbar för att finna den bästa lösningen  just för dig.

Processer gällande skatt.

Ibland har Skattemyndigheten och du olika syn på saker och ting som gäller din skatt. De brukar vara bra på att skriva sina små kärleksbrev till oss företagare. Då gäller det att formulera sina svar på ett korrekt sätt, något som  vi sysslar med dagligen. Det är inte alltid  skatte-mannen/kvinnan har rätt. Även om de ofta har det. När man formulerar sina svar, är det viktigt att känna till  rättspraxis och Skatteverkets uttalanden. Annars har man inte mycket att komma med.

Vi har hjälpt klienter mot Skatteverket förr.

Vi har t.ex. hjälpt klienter att få ner ett yrkande på skatt med ca 200 000 kr. Det hela baserade sig på ett räknefel som Skatteverket  gjort. Om de gjort det medvetet eller om det beror på okunskap från deras sida, låter vi vara osagt. Men när ärendet skulle upp i Förvaltningsrätten ändrade sig Skatteverket och gick på våra beräkningar i stället, därmed blev domen från Förvaltningsrätten korrekt. Visst kostade vårt deltagande några kronor. Men om man sätter in 15 000 kr och får en utdelning på 200.000 kr då tror vi att man är nöjd med vårt arbete.

Vi på Ekoakuten.se kan hjälpa dig med din skatt.

Tomas Tobiasson har arbetat med skatteprocesser sedan i början av 1990-talet. Det gör att han har både kunskap och erfarenheter från företag som han hjälpt tidigare. Kanske kan vi på Ekoakuten.se hjälpa även dig.

 

Ta kontakt med oss på Ekoakuten.se redan idag.

Det här med pappersarbete är viktigt för att ditt företag ska fungera på bästa sätt. Så varför inte ta kontakt redan idag. Genom att ringa oss på telefon 0770-33 99 25 eller skicka oss ett mejl på info@ekoakuten.se

Du kan också använda dig av vårt kontaktformulär här nedan.

Kontakt

Kontakt med oss på Ekoakuten!

Kontakt med oss på Ekoakuten gör du enklast genom att fylla i vårt formulär.

Det går också bra att helt anonymt ta kontakt med oss på telefon 0770-33 99 25.

Vi kommer att ringa dig inom någon timma.

Den första timman av en rådgivning genom oss är alltid kostnadsfri och innebär inga som helst förpliktelser för dig.

Vi tackar för att du registrerar dig och vi kommer att kontakta dig inom 48 timmar. Normalt sker det betydligt snabbare om det sker under våra normala öppethållande tider.

Det kliar i våra fingrarna för att få hjälpa just dig och ditt företag. 

Du kan också kika vidare på vår andra hemsida  www.angamato.se.

Du kan också hitta mycket matnyttiga saker på  skatteverket hemsida .