Lös din skatteskuld med Ekoakuten

Vi hjälper dig!

Lös din skatteskuld

Skatteskulder är på många sätt allvarligare än andra skulder. Om du inte kan betala en skatteskuld så kan konsekvenserna bli allvarliga för både företaget och dig personligen.

Eftersom en skatteskuld är en skuld till staten så är den kringgärdad av ett strikt regelverk. Det är därför viktigt att agera i enlighet med alla de speciella regler som finns, för att slippa en ond spiral av eskalerande problem.

Det viktigaste är att göra något snabbt. Ju tidigare, desto bättre. Tillsammans kan vi hitta lösningar och verktyg som passar för just din situation.

Hur uppkommer en skatteskuld?

En skatteskuld uppkommer om du har ett underskott på ditt skattekonto när Skatteverket gör sin avstämning första helgen i varje månad. Du kanske glömt att betala, inte kunde betala eller betalade skatten för sent.

Vad händer om du fått en skatteskuld?

Det är ingen fara att ha ett tillfälligt minus på skattekontot. Om underskottet uppgår till 10 000 kr eller mer, och du får ett betalningskrav, så behöver du däremot vara extra vaksam.

Du måste betala skulden (plus månadens moms, arbetsgivaravgifter och preliminärskatter) innan Skatteverkets nästa avstämning. Gör du inte det, enligt konstens alla regler, så lämnar Skatteverket skulden till Kronofogdemyndigheten.

Stora konsekvenser om din skatteskuld går till Kronofogden

Att skatteskulden lämnas till Kronofogdemyndigheten är något du till varje pris bör undvika. När Kronofogden tar emot ärendet så riskerar du en betalningsanmärkning och det blir väldigt svårt att få nya krediter.

Om du sedan inte kan betala skulden så gör Kronofogdemyndigheten ett utmätningsförsök där de tar företagets tillgångar för att betala din skuld. Du kan också bli personligt betalningsansvarig för ditt företags skatteskulder.

Rätt åtgärd i rätt tid

Om du fått ett betalningskrav från Skatteverket så bör du ta hjälp av sakkunnig person. Nu gäller det nämligen att göra rätt, ha koll på tidsfrister och vilka instanser som ska kontaktas när.

Till och med företagare som har pengar och kan betala sin skatteskuld drabbas ofta av negativa påföljder, för att de missat någon detalj eller en deadline.

Guide: Rädda ditt företag från konkurs

Ladda ner guiden för företagaren. Läs om vanliga problemsituationer, tips på vägar framåt samt hur vi hjälper dig att undvika konkurs och personligt betalningsansvar.

Skatteskulder går att lösa

Det finns olika åtgärder man kan sätta in i olika steg av processen.

Det går till exempel att undvika betalningsanmärkning om det är första gången du blivit restförd, förutsatt att du agerar snabbt och korrekt.

Om pengar saknas så kan det gå att få anstånd med betalningen och till och med en överenskommelse om avbetalning med Kronofogdemyndigheten, om du kan visa upp en trovärdig ekonomisk plan.

Även om det går så långt som utmätningsförsök och konkursansökan så finns det åtgärder att vidta för att minska skadan och i bästa fall kunna rädda företaget.

Vi hjälper dig att lösa din skatteskuld

De flesta företagare kan inte alla de regler och turer som finns kring skatteskulder och det är här vi kommer in.

Vi vet vilka åtgärder som finns, när de kan användas och hur. Vi kan lagarna och pratar myndigheternas språk. Det gör att vi kan få till anstånd och avbetalningsplaner i de fall det är möjligt.

Vi hjälper också företag att lösa det långsiktiga. Genom att skapa ordning och reda och sätta upp hållbara ekonomiska planer, har vi hjälpt många företagare till en bättre situation och räddat åtskilliga företag från konkurs.

Kontakta oss så hjälper vi dig. Det går alltid att hitta en lösning.

Vi hjälper dig att lösa din skatteskuld

På Ekoakuten har vi stor erfarenhet av att hjälpa företag med deras skatteskulder. Vi pratar samma språk som Skatteverket och Kronofogden, och vi kan reglerna och lagarna som styr arbetet. Kontakta oss så hjälper vi dig, det går alltid att hitta en lösning.

1. Börja i tid

Det är viktigt att vi tar tag i det här direkt för att ge dig bästa möjliga chans.

2. Ställ rätt diagnos

Vi hjälper dig genom att analysera ditt företag och ekonomin.

3. Sätt upp handlingsplan

Efter att vi har ställt rätt diagnos kan vi ta fram den rätta vägen framåt. 

4. Förhandla med fodringsägare

Vi sköter de tuffa förhandlingarna så att du slipper.

Tomas Tobiasson
Obeståndsjurist

Boka en gratis konsultation

Vi börjar alltid med en första konsultation där vi lär känna dig och ditt företag.