Vilka är vi på Ekoakuten.se

Vilka är vi på Ekoakuten? Vi som driver den här sidan EkoAkuten är en mindre konsultbyrå, som har specialiserat oss på att hjälpa företag och företagare som av olika anledningar fått betalningsproblem. Tomas Tobiasson, som driver byrån, har nästan uteslutande ägnat sig åt den här typen av uppdrag sedan 1996. Med åren har vi hjälpt någonstans mellan 300 – 400 företagare med att lösa upp knuten på sina betalningsproblem. Vilka är vi på Ekoakuten

Vi har arbetat med företag inom de flesta branscher.

Vi har jobbat i de flesta branscher och brukar säga att vi hjälpt till med allt i från tung industri, begravningsbyråer till företag som arbetar med damunderkläder.

Vi jobbar både med ekonomi och juridik.

Ekoakuten är ingen traditionell Bokföringsbyrå eller Juristbyrå. Vi har kompetens både inom den juridiska världen och bokföring. Det är därför många företag väljer att anlita oss. Det känns tryggt både för oss och våra kunder att inneha denna kompetens, när man skall hjälpa företag ur sina ekonomiska hinder. För det handlar om hinder och inte om problem.

Ibland så har vi hjälpt företag som inte går att rädda att bli försatta i  konkurs.

Ibland  har vi varit tvingade att försätta företaget i konkurs. Dessa företag anser ändå att vi varit guld värda, eftersom vi ofta minimerat deras personliga betalningsansvar för bolagets skatter, privata borgensåtaganden och även lyckats se till att man inte blivit personligt ansvarig för bolagets övriga skulder enligt aktiebolagslagen. De flesta av de företag som har valt att på vår inrådan gå i konkurs, har valt att köpa tillbaka verksamheten och fortsätta i ett nytt aktiebolag. Det är fullt möjligt att göra, helt lagligt, men det finns många fällor som man måste undvika. Vi har kunskapen om vilka regler som gäller. Vilka är vi på Ekoakuten

Ofta kan vi hjälpa dig att förhandla ner din skuldbörda.

Oftast minskar vi en kunds skulder genom att träffa överenskommelser med kundens fordringsägare om en frivillig skuldnedskrivning. Ja, du läste helt rätt, skuldnedskrivning och det är fullt möjligt att genomföra i princip mot alla fordringsägare. Men det krävs mycket tankearbete, erfarenhet och kunskap, för att lyckas med en sådan process. Hela processen behöver inte bli offentlig, vilket underlättar om man ska fortsätta driva verksamheten vidare. Metoden passar inte alla företag, men faktiskt de flesta. Vilka är vi på Ekoakuten

Vi har hört många kunder berätta, att den här metoden inte skulle passa i just deras bransch. För att just den branschen är så unik. Vår erfarenhet är dock att vi själva brukar få igenom en sådan  förhandling i 85-95 %, när vi väljer den här metoden att lätta på skuldbördan i ett företag. Orsaken till att fordringsägarna oftast är välvilligt inställda till en sådan lösning, är att de vid ett konkursutbrott inte kommer att få en krona och att det är lönlöst att lugga en flintskallig. Här finns det också många saker att tänka på. Fallgroparna är många, men vi kan hjälpa dig att undvika dessa.

De flesta av våra kunder är tacksamma. Vilka är vi på Ekoakuten

De flesta som vi hjälpt på det här sättet, är mycket tacksamma för vårt engagemang och anser att de fått valuta för kostnaden. Tomas Tobiasson har själv upplevt hur en konkurs kan påverka hela livet under många år. Vilka är vi på Ekoakuten

Men det finns också de som anser att vi lurat dem.

Vi ska också vara ärliga och tala om att det finns företagare som anser att Tomas Tobiasson lurat dem. Ofta handlar det då om att man inte följt de råd och instruktioner som vi föreslagit. Den största orsaken till detta missnöje från f.d. kunder är att de inte varit ärliga från början. De har sagt sig äga saker och ting. Men vid närmare kontroll har det framkommit att så inte varit fallet.

Det har också hänt att man anser att vi fört företagaren bakom ljuset, genom att inte öppet deklarera att man alltid riskerar personligt betalningsansvar för obetalda skatter och avgifter vid ett konkursutbrott. Detta trots att vi både muntligt och skriftligt alltid informerat om detta. Men det har man valt att glömma. Vi anklagar inte någon för att vara lögnare, men myntet har faktiskt två sidor. Vi vill på detta sätt på en gång räta ut de eventuella frågetecken som kan finnas gällande Ekoakuten.se eller framför allt Tomas Tobiasson.

Vi tror på ärlighet.

Vi som de flesta människor i det här landet tror på att man ska vara ärlig och säga som det är. Oavsett vad som har gått snett i företaget eller privat, går det oftast att rätta till. Märker vi att någon av våra kunder har andra uppsåt,  ger vi dem en chans att välja vilken väg de ska gå. Men om de inte väljer ärlighetens väg, väljer vi att avsluta vårt samarbete med dessa företag.

Nu vet du lite mer om vilka vi är på Ekoakuten.

Nu vet du lite mer om vilka vi är på Ekoakuten. Så varför inte ta en kontakt med oss redan idag, för att se om vi kan hjälpa just ditt företag.

Det finns nästan alltid ett ljus i mörkret.

Vilka är vi på Ekoakuten? (Angamato Ekonomikonsult).

Vi på Ekoakuten vill vara ditt ljus i mörkret

Vem är Tomas Tobiasson på Ekoakuten.se

Tomas Tobiasson

Tomas Tobiasson jobbar här på Ekoakuten.se. Genom att klicka på hans foto här ovan får du läsa om vem han är och vilka erfarenheter han har.

 

Tycker du det här låter intressant och vill veta mer?

Då är du välkommen att ta kontakt med oss på telefon 0770-339925, skicka oss ett mejl på info@ekoakuten.se. Du kan också välja att  använda vårt kontaktformulär här nedanför. Så kan vi börja med en rent förutsättningslös diskussion, utifrån ditt företags unika förutsättningar. Vilka är vi på Ekoakuten

Kontakta oss!

Ekoakuten

Kontakt önskas

Genom att fylla i vårt formulär, Så kan du få en snabb kontakt med oss. Vi kommer att ringa dig inom någon timma. Vi kommer att skicka artiklar som vi tro att kan vara intressanta för dig  direkt i din mejlbox.

    Vi tackar för att du registrerar dig och vi kommer att kontakta dig inom 48 timmar. (Normalt inom någon timma.)

    Om du inte skulle vilja ha ytterligare mejl från oss,  sänd ett mejl till stopp@angamato.se, så fixar vi det också. Vilka är vi på Ekoakuten