Välj en sida
Bokföring och Årsbokslut.
Bokföring och årsbokslut, Ekoakuten.se, Tomas Tobiasson

Bokföring och Årsbokslut genom Ekoakuten.se

Bokföring och årsbokslut är något som alla företag måste sköta. Det  är reglerat i lag och normalt sett är det alltid styrelsen som är juridiskt ansvarigt för att det  sköts enligt alla konstens regler. Detta är något som många företagare har blivit varse efter en skatterevision eller när ett företag gått i konkurs. Bokföring och Årsbokslut.

Många företag som säljer bokföringsprogram lovar väldigt mycket.

Idag finns det många programföretag som har skapat program som ska göra det möjligt för en vanlig företagare att sköta sina papper, även utan den kunskap som egentligen krävs. Det finns företag som säger att de kan lära vem som helst att sköta hela sin bokföring på en kvart. Något som vi tycker låter underbart, om det vore så. Men verkligheten är en helt annan tyvärr. Visst kan man sköta mycket själv men det gäller ändå att ha en duktig och rutinerad redovisningskonsult vid sin sida. B

Bokföring gör vi inte bara för att skatteverket skall bli nöjda

Bokföring är något som vi gör för att vi ska hålla kontroll på ett företags ekonomiska utveckling. Som företagare är det viktigt att kontinuerligt följa företagets ekonomiska utveckling. Om det är något som inte fungerar riktigt som det var tänkt gäller det att snabbt rätta till det. Vi brukar säga att det här med pengar i ett företag, kan liknas vid blodet i en människokropp. Det gäller med andra ord att se till att de används på bästa sätt och för att göra det så måste man ha god kontroll på sina räkenskaper. Bokföring och Årsbokslut.

Alla företagare tycker inte det där med debet och kredit är intressant.

De flesta företagare har ju inte startat sitt företag för att hålla på med bokföring. Man vill ju producera varor eller tjänster, som man kan leva på. Många skulle helst vilja slippa från allt pappersarbete som kan ta knäcken på både dig och företaget. Det var ju inte så här det skulle vara att driva företag. Du är ju duktig på att göra din grej eller hur! Men att sköta pappren är kanske inte din viktigaste uppgift här i världen.

Kanske har du drabbats av skatterevision ?

Det är många företag som varje år får brev från Skatteverket med en massa frågor. Då gäller det att med hjälp av sin bokföring kunna svara på  frågorna. Sedan är det ju kanske inte riktigt alltid man förstår vad Skatteverkets personal skriver eller säger.  De använder sig ofta av en massa ord som inte en vanlig människa kan förstå. Tänk om dessa människor kunde valt ett annat ”riktigt” arbete istället för att störa vanligt hederligt folk. Men här håller vi inte med dig riktigt kanske. Alla företag och personer ska betala skatt, enligt de bestämmelser och lagar som gäller i landet. Det är något som vi gemensamt bestämt genom våra politiker. Skatteverkets personal har till uppgift att kontrollera så att alla företag och privatpersoner betalar den skatt som riksdagen har bestämt.

Läs mer genom att klicka på bilden nedan. Bokföring och Årsbokslut.

Skatterevision, Bokföring och årsbokslut, Ekoakuten.se, Tomas Tobiasson

Sedan har vi det här med årsbokslut.

Som om det  inte skulle vara nog med att sköta företagets bokföring enligt konstens alla regler, måste man som företagare också en gång per år upprätta ett årsbokslut. Årsbokslutet ligger sedan till grund för den deklaration som ska lämnas in till Skatteverket varje år. För att upprätta ett årsbokslut  krävs det mer kunskap än det gör för att sköta den löpande bokföringen. Är du inte siffer-expert, så tycker vi att du ska anlita en redovisningskonsult.

Vi på Ekoakuten.se kan hjälpa dig med alla dina papper.

Vi på Ekoakuten är vana  att hjälpa företag/företagare som inte tycker pappersarbete är det roligaste här i världen. Ibland  hjälper vi företagare som valt att samla alla sina papper i en papperskasse under flera månader. Genom att satsa lite tid och energi på pappren,  brukar vi kunna fixa till en bokföring och ett årsbokslut som blir korrekt. Men det krävs hårt arbete från dig som företagare och från oss som redovisningskonsulter. Tillsammans med dig kan vi göra stordåd! 

Klicka gärna på bilden här nedan för och se vilka tjänster vi kan hjälpa dig med.

Bokföring, Ekoakuten.se, Tomas TobiassonÅrsbokslut, Ekoakuten.se, Tomas Tobiasson

Ta kontakt med oss på Ekoakuten.se redan idag.

Det här med pappersarbete är viktigt för att ditt företag ska fungera på bästa sätt. Så varför inte ta kontakt redan idag. Genom att ringa oss på telefon 0770-33 99 25 eller skicka oss ett mejl på info@ekoakuten.se

Du kan också använda dig av vårt kontaktformulär här nedan.

Kontakt

Kontakt med oss på Ekoakuten!

Kontakt med oss på Ekoakuten gör du enklast genom att fylla i vårt formulär.

Det går också bra att helt anonymt ta kontakt med oss på telefon 0770-33 99 25.

Vi kommer att ringa dig inom någon timma.

Den första timman av en rådgivning genom oss är alltid kostnadsfri och innebär inga som helst förpliktelser för dig.

Vi tackar för att du registrerar dig och vi kommer att kontakta dig inom 48 timmar. Normalt sker det betydligt snabbare om det sker under våra normala öppethållande tider.

Det kliar i våra fingrarna för att få hjälpa just dig och ditt företag. 

Du kan också kika vidare på vår andra hemsida  www.angamato.se.