ut ur ekonomiska bekymmer

Det finns en väg ut ur ekonomiska bekymmer

Det finns alltid en väg ut ur ekonomiska bekymmer.

Det finns alltid en väg ut ur ekonomiska bekymmer även när allt ser hopplöst ut. Vägen är inte alltid så enkel och kan kräva mycket hårt arbete, planering och många tårar.  Men om man bara bestämt sig för att man skall låta företaget leva vidare. Då är det bara att kavla upp ärmarna och börja jobba mot målet. ut ur ekonomiska bekymmer

Många tycker att det här med ekonomiska bekymmer är jobbigt just nu. Är du en av dem?

Att ha ekonomiska bekymmer är jobbigt och den som upplevt det själv är beredd att hålla med. Men du skall veta det att oavsett hur jobbigt det är så är du långt ifrån ensam att uppleva det just nu. Som ett bevis på detta kan man bara titta på antalet ansökningar om betalningsföreläggande som gjordes senaste året(2017 1:a halvåret). Då var det 586 979 personer/företag som fick brev från Kronofogdemyndigheten. Så du behöver inte känna dig ensam precis.

Om du vill komma ur detta så behöver du börja jobba dig ur situationen. Det är ingen annan som kommer att gör jobbet åt dig. När du väl bestämt dig så för att göra något åt det hela och börja gå mot en ljusnande framtid kommer nästa fråga. Hur gör man? ut ur ekonomiska bekymmer

Börja alltid med att ta reda på företagets nuläge.

Det första vi startar med, är att ta tempen på din ekonomiska situation. Detta gör man enklast genom att skriva ned alla sina skulder på ett vanligt papper. Sedan summerar man ihop det hela.

När man vet skulderna så börjar man titta på de tillgångar som man har och möjligheten att omvandla dessa tillgångar till rena pengar. Att man har ett stort varulager som man inte kan sälja i morgon kan vara ett problem. Det bokförda värdet är ofta för högt, om det inte kan säljas under en längre tid. ut ur ekonomiska bekymmer

När man fått klart för sig vilka tillgångar respektive skulder man har är det dags att lägga dem i en vågskål. Är skulderna är större än tillgångarna, måste man göra något. Har man ett AB så gäller det att upprätta en s.k. kontrollbalansräkning omedelbart bums.

Genom att aktivt agera kan man undvika personligt betalningsansvar.

Gör man inte det så kan man bli personligt betalningsansvarig för bolagets samtliga skulder, om man sitter i styrelsen eller har en ledande befattning inom AB.

Kanske behöver du ta extern hjälp för att tänka klart.

När du har gjort det här kommer vi till nästa fråga. Kan jag göra det här själv eller vem skall man be om hjälp.

Vår erfarenhet är att det är ganska få människor som har den kunskap och erfarenhet av ekonomiska kriser som krävs. Men samtidigt har man heller inte möjligheten att kunna betala någon extern hjälp som kanske skulle behövas.

Visst kostar det en slant att ta hjälp. Men i jämförelse med vad som annars kan hända är det billigt.

Visst det kostar en slant att få bra hjälp. Men gentemot vad det kan kosta både dig privat och företaget om du inte gör rätt, så är det värt varenda krona. Det bästa av allt är att man oftast kan skapa de pengar som behövs i företaget, bara att man vågar ta ett beslut.

Vi kan hjälpa dig med alla jobbiga telefonsamtal, om du vill.

När man tar hjälp skall man även se till att den som man anlitar tar hand om alla jobbiga brev och telefonsamtal under en period. Det är normalt ingen som orkar den pressen som man utsätts för, samtidigt som den löpande driften skall skötas.

Många företagare sätter sina företag i konkurs, utan att ha uttömt alla andra möjligheter att låta företaget överleva.

Många är de företagare som försätter sina företag i konkurs utan att ha uttömt de möjligheter som ändå finns. När konkursen är ett faktum finns det inte en chans att komma vidare. Hur gärna man ändå vill.

Betala rätt saker innan du lämnar in en konkursansökan.

Om det är så att du funderar på att försätta företaget i konkurs, är det viktigt att du först betalar de fordringsägare som har bäst prioritet och kan skada dig minst i framtiden. Här tänker jag i första hand på Skatteverket och ev. även på banker m.fl. Men det här tar vi upp i en senare artikel. ut ur ekonomiska bekymmer

Om du inte vill missa någon artikel i den här serien så klickar du här och registrerar dig för att få artikeln i din mejlkorg. Om du vill gå snabbare fram så klickar du på den här länken och får då ett mejl om dagen med en ny artikel som de andra får vänta på.

Vill du ut ur ekonomiska bekymmer?

Om du bestämt dig för att du vill ut ur ekonomiska bekymmer en gång för alla. Då skall du ringa oss på Ekoakuten. Telefon 0770-33 99 25, skicka ett mejl på tomas@angamato.se eller klicka här och använd ut ur ekonomiska bekymmervårt kontakt formulär.