Vi ringer vår revisor!

Han måste ju veta!

Vi ringer företagets revisor.

Vi ringer vår revisor!

Du tar telefonen och ringer till revisorn. Han/Hon måste ju veta hur man löser en sådan här situation. Visst är det bra att ha en öppen dialog med sin revisor. Förhoppningsvis så är han en person som man har förtroende för och någon som man kan lita på. Han är duktig på siffror och kan en massa om olika regler. Men kan han förmedla sin kunskap så att du förstår?

Din revisor kanske inte vill hjälpa dig.

Visst vill revisorerna ofta hjälpa sina kunder. Men de har också en kontrollfunktion över företagets ekonomiska förehavanden. De har till uppgift att kontrollera ett företags ”löpande förvaltning” och kontrollera så att företagets styrelse fullgör sina skyldigheter. Då kan det vara svårt att samtidigt ge konkreta tips på bra lösningar för företaget. De ska ju också ta bevaka Skatteverkets, Bankens och framförallt dina leverantörers intressen. Det är därför våra revisorer ofta känner sig lite bakbundna, när företagets ekonomi är i svajning.

Förstår du vad revisorn säger?

Ofta börjar revisorn prata om soliditet, kapitaltäckning, soliditet, lönsamhetsproblem, kontrollbalansräkning och massa saker som en vanlig dödlig människa inte förstår. Som företagare blir man ändå mer osäker på varför man inte förstår, vad de säger. Att ta beslut efter ett sådant samtal är sannerligen inte lätt. 

Det hela handlar om att din Revisor måste följa det regelverk som styr hans yrkesroll. Som du läste lite högre upp på den här sidan skall han också bevaka bolagets övriga intressenters intresse i företaget. Det gör att Revisorn ofta har svårt att kunna hjälpa dig i det här läget.

DD

Ekoakuten.se har lång erfarenhet av obeståndsfrågor.

Vi på Ekoakuten.se har flera års erfarenhet av att hjälpa småföretagare som av olika anledningar drabbats av bekymmer. Orsaken till bekymren kan vara många och lite jobbiga att reda. Skillnaden mellan oss och revisorerna är ofta att vi pratar ett språk som våra klienter förstår. Vi lyssnar på dig och dina bekymmer. Sedan försöker vi komma på en väg ut ur problemen. Tillsammans bygger vi upp en snitslad liten stig ur bekymren. Vi tar dig i handen och leder dig fram på en snårig lite skogsväg, fram till en helt ny fin och rak motorväg.

Vi vet av egna erfarenhet, hur jobbigt det kan vara att finna vägen.  Men vi har ofta möjligheten att hjälpa ditt företag att finna en väg ut ur de utmanngar du har drabbats av.

Känner du igen dig?

Känner du igen dig? Du är inte ensam om att ha drabbats av ekonomiska utmaningar. Kanske du har hittat någon som kan hjälpa dig. Då tror vi du har kommit helt rätt. Vi på Ekoakuten har gjort det förut och kan kanske hjälpa dig också. 

Stanna upp och fundera först lite?

Men du! Stanna upp och fundera lite först, innan du kastar dig på telefonen.  Det är ofta jobbigt att fundera när man har egna ekonomiska utmaningar. Ta dig bara några minuter. Sedan ringer du oss på telefon 08- 50 90 72 92 redan idag. Du kan också ta kontakt via vårt kontaktformulär lite längre ner på sidan. Du kan också  skriva ett mejl till oss på info@angamato.se.

Vi utlovar inga underverk, men tillsammans med dig skall vi finna en väg ut ur problemen. Eftersom vi har jobbat med det här ganska länge(sedan 1996) och stött på många frågeställningar under årens lopp. Ekoakuten har erfarenhet från de flesta branscher och människor. Har jobbat med korvkiosker, butiker, butikskedjor, begravningsbyråer, bensinmackar, tillverkningsföretag, restauranger, damunderkläder, konsulter, servicebutiker…. och en del privat personer.

Okej det där låter väl bra. Men det är säkert ”dyrt”. Alldeles för dyrt för min lilla verksamhet. Ja det kostar lite, men brukar säga så här ”om vi får en krona, så brukar du få tillbaka drygt en tia” och vem vill inte göra den affären. Låt inte priset styra vilken hjälp som du behöver. Brist på handlingar kan kosta både dig personligen och företaget betydligt mer än vårt arvode. Så tveka inte på att ringa oss. 

Vårt arbetssätt

1

Analys av den ekonomiska situationen.

Innan vi kan ställa en rätt diagnos på ditt företag, gör vi alltid en analys av företagets situation. Det är alltid bättre att veta, hur det står till i företaget. Genom vår gedigna erfarenhet, kan vi ofta komma tillbaka med en siktlig analys och ett preliminärt kostnadsförslag vad vårt deltagande skulle innebära. Sedan är det du som bestämmer vad som skall ske.

2

Framtagande av handlingsplan

När vi gjort vår första översiktliga analys av företaget. Brukar vi nästan alltid behöva lägga ytterligare några dagar, för att dyka djupare i företagets ekonomiska bekymmer. Här är det viktigt att vi regelbundet stämmer av det vi kommer framtill tillsammans. Det är du som är experten på ditt företag och vi på att lösa upp de jobbiga knutarna.

När sedan analysen är klar, övergår vårt arbete till att ta fram en handlingsplan. Det är sedan utifrån den som vi fortsätter vårt gemensamma arbete med en positiv utveckling av företagets ekonomi.

3

Genomförandet av handlingsplanen

När sedan analysen är klar, övergår vårt arbete till att ta fram en handlingsplan. Det är sedan utifrån den som vi fortsätter vårt gemensamma arbete med en positiv utveckling av företagets ekonomi.

Under tiden får vi också ofta biträda våra uppdragsgivare med andra bekymmer som kan uppkomma på vägen. Ibland är det till exempel en fordringsägare som ringer och vill ha betalt. Då är det viktigt att vi får tackla den här fordringsägaren, redan från början. Det kan också vara en annan fordringsägare som ansöker om ett betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Då hjälper vi med att bemöta detta. Vi hjälper också till om företaget skulle kontaktas av domstolen.

Vi står alltid på din sida och gör allt som det står i vår makt för att rädda ditt företag från konkurs.

Ekoakuten.se hjälper företag med ekonomiska svårigheter.

Vi jobbar sedan drygt 30 år tillbaka med att hjälpa företag, företagare och privatpersoner att lösa sina betalningssvårigheter och andra ekonomiska bekymmer av olika slag.

För oss finns inga hopplösa fall!

Det är ingen nyhet att det är tufft när företagets pengar inte räcker till. Det finns ju sådant som man bara måste betala, skatter, fakturor och löner. När postlådan är full med betalningspåminnelser, inkassobrev och krav från Kronofogdemyndigheten.

För att inte tala om telefonsamtalen från upprörda fordringsägare som vill ha betalt, speciellt bland dom som man har lovat att betala tidigare.

Det är sådant här som skapar stress och gör att man riskerar sin egen hälsa. Då är det skönt att ha någon utomstående att prata med.Vi på Ekoakuten.se är då ett bra alternativ!

Kontakta oss

Du kan också boka ett diagnossamtal eller ladda ner vår folder Ekonomiska Bekymmer genom att klicka på knapparna här under.

 

 

 Våra kontor

Stockholm                                                                   Göteborg                                                          Malmö                                                            Orsa                                

Mästersamuelsgatn 60, 8tr                                         Fabriksgatan 7, 3tr                                           Adelsgatan 21                                               Järnvägsgatan 27 B

111 21  STOCKHOLM                                                412 50  GÖTEBORG                                       211 22  MALMÖ                                            794 30  ORSA

Telefon 08 – 509 072 90                                             Telefon 031 – 706 00 35                                   Telefon 040- 655 01 35                                  Telefon 0250 – 553 411