Allt är möjligt bara du har en vilja att jobba för det.

Allt är möjligt sägs det. Men som alltid så har allting ett pris. Är du villig att betala priset så kan du skapa i princip vad du vill. Har du problem med ditt företag ekonomi? Då kan vi hjälpa dig att skapa framtidstro igen. Att gå från minus till plus.

Allt är möjligt! Det går att förändra ett företagsekonomi - Från minus till plus - Ekoakuten - Tomas Tobiasson

Men om du vill förändra saker i ditt liv så måste också ditt beteende förändras.

Som du säkert redan känner till så krävs det en förändring i ditt liv. En förändring som gör att det möjligt att uppnå allt det du drömmer om. Men först måste du själv bestämma vad du vill uppnå. Visst låter det underbart att man kan öppna allt man drömmer om. Men du får inte glömma bort att det ofta är jobbigt och att du först måste betala priset för att uppnå din dröm. Men låt dig inte avskräckas av det. Visst är förändringar jobbiga ibland. Men de är nästan alltid värt det.

En förändring i livet behöver inte kosta en massa pengar.

Det bästa är att priset för en förändring ofta inte kräver en krona i insats, bara lite tid, svett och tårar. Visst kan man behöva lite hjälp och någon att diskutera saker och ting med. Men grund jobbet måste man göra själv. Det är du som är ansvarig för ditt liv och ingen annan. Det är bara du som kan fatta det slutliga beslutet och se till att det blir gjort. Ingen annan.

Skall berätta om ett uppdrag där vi hjälpte ett företag ur en konkurslikande situation.

Företaget vi pratar om är ett företag som drabbats av en felsatsning både vad gäller pengar och tid. Man hade en kärnverksamhet som var frisk och man hade en ny affärsidé som såg lysande ut. Här skulle man tjäna stora pengar. Man använde alla sina resurser på den nya idén och glömde helt bort den fungerade verksamheten. Företagaren satsade hårt och glömde bort sin familjen. Detta fick till följd att en skilsmässa kom som ett brev på posten.

Allt såg mörkt ut för Anders företag.

Företagets bokföring missköttes kraftigt. Det började saknas pengar till leverantörs-fakturor och skatt. Anders slarvade också med företagets redovisning av olika skatter och avgifter. Bolagets revisor avsa sig sitt uppdrag, banken hade sagt upp krediterna och allt såg nattsvart ut. Företaget hade också fått besök av en delgivningsman som lämnat över papper från kronofogden och banken. Banken hotade med konkurs i brevet. Att ta kontakt med banken var otänkbart för Anders. Anders gick med andra ord på knäna och har berättat för mig i efterhand om han funderade att förkorta sitt liv.

Anders lättade sitt hjärta för en god vän, som rekommenderade att han skulle ringa oss. Anders det kan alltid vara värt ett försök, samlade mod några dagar. Tog därefter upp telefonluren och ringde. Detta samtal resulterade i att vi träffades över en lunch, där vi började öppna saker och ting för varandra. Lite tårar kom också redan under lunchen. Den eftermiddagen ägnades till större delen åt att försöka ta temperaturen på företagets ekonomiska status. Den såg inte vacker ut. Vi tittade på prognosen för konkurs som tillhandahölls av UC. Den talade om att risken för konkurs var 86%.

Anders tog beslut och agerade snabbt.

Här gällde det att agera snabbt, om det skulle kunna gå att rädda företaget. Vi tog fram en offert redan samma kväll och skickade över till Anders. Han accepterade offerten rätt upp och ner. Arbetet påbörjades redan dag efter. Det blev många resor och många timmar till företaget de närmsta månaderna. Vi tog kontakt med Anders bankkontakt dag 2, liksom skatteverkets handläggare. Vi bestämde tid för ett personligt sammanträffande med de här två personerna och lyckades få lite respit tid. Vi tog tillsammans fram en ny revisor till Anders företag och informerade de andra fordringsägarna om situationen. Vi tog fram en arbetsplan och strategi på hur saker och ting skulle kunna lösas. Anders bestömde sig för att se till att planen skulle följas till punkt och pricka.

Anders trodde på sig själv och det vi föreslog.

Visst var det en jobbig process för Anders. Det var många olyckskorpar som berättade för Anders hur dum han var. Men Anders bara visste att han skulle göra allt som stod i hans makt, för att det här skulle fungera. Visst stötte vi på motgångar men tillsammans så löste vi dem. Den lysande idén såldes över till ett annat företag och inbringade ett antal pengar till Anders företag. Anders fick också in en extra bonus, då idén såldes vidare av det andra företaget, till en konkurrent. Avsikten var att komma åt det patent som Anders lyckats skapa för en produkt som kunde skada företagets vinstgivande produkt.

Efter hårt arbete vände Anders tillsammans med oss företaget/livet från minus till plus.

Efter tre år så var Anders liv helt förändrat. Han hade fått ett vinstgivande företag igen, fått en bra kontakt med sina barn och träffat sin stora kärlek.

Anders har idag sålt sitt företag för ett antal pengar och kunnat dra sig tillbaka till en lugnare tillvaro.

Låter det som en solskens historia. Ja kanske. Men vi har flera sådana här företagare som vänt från minus till plus. De kan med andra ord vara stolta företagare idag igen. De gjorde resan och det är något som även du kan göra. Det kommer inte att bli lätt, mycket svett och tårar kommer det att bli. Det är du som bestämmer över din framtid.

Befinner sig ditt företag på katastrofens rand? Vill du ha hjälp att fixa till din dröm?

Vi på Ekoakuten kan hjälpa dig kanske. Låt oss börja med ett förutsättningslöst samtal/träff. Vi vågar inte lova att det går lika bra som för Anders. Men det är alltid värt ett försök eller hur? Ring Tomas på telefon 0770-33 99 25 eller skicka ett mejl på tomas@ekoakuten.se. Du kan också klicka på bilden här nedanför och använda vårt kontaktformulär. Dra dig inte för att ta kontakt, med oss. Vi lovar att försöka hjälpa dig att förverkliga din dröm om ett vinstgivande företag. Att går från minus till plus efter en liten tid. Vad väntar du på. Skall du lyckas så måste du ta första steget mot ditt drömföretag. Gör som Anders, ring oss!.

Allt är möjligt - Ta kontakt med Ekoakuten

Välkommen !

Tomas Tobiasson.