företagare är duktiga

Företagare är duktigaAlla företagare är duktiga oavsett företagets ekonomiska ställning.

Att alla företagare är duktiga, är kanske att sticka ut hakan lite. Men vi här på Ekoakuten tycker faktiskt det. Alla som har valt att bli sin egen smed (företagare) är värda en stor applåd. Det gäller oavsett hur ditt företag fungerar och vilken storlek som det är just nu. Även om det är jobbigt nu så behöver det inte vara det i framtiden. Din framtid kan m.a.o.  se betydligt ljusare ut snart. oföretagare är duktigaställning

Kommer du ihåg när du startade upp företaget.

Om du tänker tillbaka på den dagen då du bestämde dig för att bli företagare. Minns du  hur positivt allting var. Du skulle tjäna stor kovan och slippa krusa någon annan. Banken trodde kanske på din idé och du kände dig stolt. Du skulle snart växa och skapa många arbetstillfällen, för vänner och bekanta kanske. Men så blev det kanske inte i verkligheten?   företagets ekonomiska ställning

Men varför blev det inte riktigt som du tänkt dig?

Men varför blev det så här? Du som hade allt på plats och allt såg ju så lovande ut. Det var något som inte gick som du tänkt dig och nu vill du helst backa tillbaka tiden till ditt gamla liv igen eller ….

Du har visat på stort mod och att du är duktig som vågade lämna komfortzonen och ta steget mot företagarlivet.

Vi tycker att du är duktig, som tagit steget att våga bli företagare. Du har ju ändå vågat ta steget och inte bara gnällt över att du vantrivs på din gamla arbetsplats. Det är just sådana som du som gör att Sverige växer och frodas. Det är genom  personer som du, som nya riktiga arbetstillfällen skapas. Den delen tycker vi att du ska vara stolt över.

Men sedan har det inte gått riktigt som du vill med företagets ekonomiska utveckling kanske.

Ekonomin och lönsamheten har inte utvecklats som det skulle. Det är något som du kan förändra om du vill, men först måste du ta reda på vad du har för målsättning med ditt företagande.

Ge inte upp nu! Sätt upp nya mål och kämpa på.

Tänk så här! Vart vill jag komma med mitt företag? Glöm allt det där som tynger dig nu och titta framåt, istället för att titta på historien. Det som har hänt har hänt och varför ska du ägna tid åt något som du ändå inte kan förändra. Bortse från allt som hindrar dig just nu. Vart är du på väg och vad är ditt mål?

Du kommer att få jobba lite extra nu. Men du behöver inte göra allt arbete själv.

Det kommer att krävas lite extra jobb, om  du ska tillhöra skaran ”duktiga företagare”.  Av erfarenhet vet vi att det alltid är värt att lägga några timmar för att få till en förändring. Känner du dig osäker, så tycker vi att du ska ta hjälp. Det gör nästan alla som har det lite jobbigt. Har du bekymmer med din hälsa, så tar du hjälp av sjukvården. Har du problem med dina tänder går du till en tandläkare. Vill du vinna Vasaloppet om några veckor så skaffar du dig en bra tränare(även om det är näst intill omöjligt om du inte startat träningen förrän nu). Det är inte omöjligt men det kan ta lite tid.

Ekoakuten jobbar tillsammans med många företagare, som vill förändra sitt företag.

Vi på Ekoakuten, kan hjälpa dig i det här läget. Visst kan du skaffa dig samma kunskap som vi har genom att sätta dig på skolbänken några år. Men tyvärr är det försent då. Tomas Tobiasson har jobbat med det här sedan 1996, eller om vi ska vara helt korrekta ända sedan 1992. Han har läst många spaltkilometer i ämnet och tillbringat åtskilliga timar tillsammans med företagare, som varit lika illa ute som du eller t.o.m. ändå sämre.

Vi på Ekoakuten kan hjälpa dig att återigen tillhöra gruppen duktiga företagare.

Tomas har hjälpt flera företag ut ur en konkurssituation. I ett av de svåraste uppdragen lyckades han få anstånd med konkursbeslutet i över fem månader och vid sex tillfällen innan Skatteverket beslöt att återkalla sin konkursansökan. På de fem månaderna lyckades vi tillsammans med klienten  omvandla företagets tillgångar till rena pengar, som användes till att betala skulden  hos Skatteverket och så var den saken klar.

Nu börjar vi jobba framåt och släpper det gamla.

Det viktigast är inte hur din situation ser ut idag, utan vad du vill skapa i framtiden. företagare är duktiga

Om du vill kan du registrera dig på länken här nedan. Så att du inte går miste om nästa veckas inlägg. företagare är duktiga

Vill du läsa snabbare hur du kan lösa företagets ekonomiska situation så väljer du den här länken. Då vår du via mejl en artikel om dagen.

Tomas Tobiasson
Ekoakuten/Angamato Ekonomikonsult.
tomas@ekoakuten.se eller tel 0770-33 99 25