Var ärlig mot din partner

Orolig partner där hemma

Var ärlig mot din partner där hemma.

Var ärlig mot din partner är ett av de bästa råd som vi kan ge dig som företagare, när företaget går lite knackigt. Ett av de vanligaste felen man gör när ett företag inte visar  positiva siffror, är att vara ärlig mot sin partner. Stöter på det i nästan varje uppdrag vi får in.

Man ljuger för sin partner och försöker skylla över det faktum att man inte längre kan ta ut sin sedvanliga lön. Men är det egentligen frågan om en lögn? Man gör det ju för att skydda sin partner från oro. Det här skall ju  ”fixa” sig. Vad händer om du inte lyckas med att fixa till det?  Ja vad händer med en relation när man inte vågar vara riktigt ärliga mot varandra? Har både sett och talar av egen erfarenhet, det blir inte bra i slutändan. Men varför gör man så? Ni som lovat varandra att vara helt ärliga och säga precis som det är. Gäller inte dessa löften allt, är företagande ett undantag?

Här har vi några händelser från verkliga livet.

Några (dåliga) exempel på hur det kan se ut, sedan kan vi fundera lite över vilka små vita lögner som just du använder dig av. Ta inte exemplen som tips eller förslag på hur du ska lösa problemen med företaget. Välj istället att vara ärlig mot din partner där hemma. På så sätt kan du undvika en framtida separation. Var ärlig mot din partner! Tomas Tobiasson, Angamato Ekonomikonsult AB, Ekoakuten, Var ärlig mot din partner

Lönen skall komma.

-Det börjar närma sig den 25:e i månaden och du brukar  ta ut en liten lön, till mat och hyra och alla andra räkningar som ska betalas. Men just den här månaden är det ebb på företagets konto. Du måste  betala dina leverantörer för att det inte skall bli stopp på leveranser till företaget. Skatten måste  in före avstämningsdagen. Annars blir det ju en ny betalningsanmärkning och …. Han/hon där hemma brukar  sköta om hushållets ekonomi. Var ärlig mot din partner! Tomas Tobiasson, Angamato Ekonomikonsult AB,

Nu är sanningens minut nära. Du kommer på den briljanta idén, att skylla på att en kund är sen med inbetalningen av en kundfaktura. Du säger att han ska betala på måndag och att ”vi” får vänta några dagar med att fixa räkningarna. Problemet är bara  att du redan sålt företagets fordran på kunden till ett finansbolag och att du inte kommer att få mer pengar. Men det brukar ju lösa sig ändå? Det har alltid gjort det förut. Så du ”kör” det här snacket. På något underligt sätt kommer pengar in och du tar ut din lön för månaden. Allt är lugnt ända till nästa månad, för då uppstår samma sak igen och igen och igen….. Var ärlig mot din partner

Banken har beviljat en ny kredit och kräver säkerhet i din bostad.

-Banken har beviljat dig ytterligare pengar på din checkkredit. Men de vill ha ökade säkerheter i din bostad. Eftersom du är gift,  krävs ett godkännande av pantsättningen från din partner. Du vågar inte säga som det är, utan säger till honom/henne att pengarna ska användas till en investering. Aj Aj Aj ytterligare en liten lögn. Men tänk om du inte reder ut situationen och banken tar panten i anspråk. Ja vad händer då?

Du ger din partner lite extra fickpengar att ha roligt för.

-Det börjar bli lite oroligt där hemma. För att pigga upp honom/henne så gör du ett litet extra löneuttag på 10.000 kr. Du ger honom/henne pengarna och uppmanar till lite shopping. Tänk vad hon/han tycker om kläder eller nya möbler. Visst blir man glad om det rullar in lite extra pengar. Det stärker ju alltid ett förhållande. Men är det så? Vad händer när just de där 10.000 kr saknas, vid nästa betalning……

Du måste hinna hem först för att tömma postlådan.

-Du har företagets post ställd till din hemadress. Det har  varit  praktiskt att kunna ta hand om posten på kvällen. Men nu börjar det bli jobbigt. Det dyker  upp brev från Skatteverket och t.o.m. Kronofogdemyndigheten med jämna mellanrum. Första gången det skedde  skyllde du på missförstånd och att du skulle fixa det. Men nu kommer de nästan varje vecka eller dag. Din partner brukar  komma hem på lunchen och tömma postlådan. Men klok som du är löser du problemet genom att varje dag åka hem strax före lunch och vittja lådan, innan din partner gör det. Det här är kanske inte en lögn direkt, men ändå ett försök att dölja verkligheten.

Vi kunde säkert skrivit spaltkilometer av fler ”fina” förslag. Men jag väljer att stanna här.

Vi kan hjälpa dig att vara ärlig mot din partner.

Vi vet inte  hur många gånger jag fått  informera en partner om hur det verkligen står till i företaget. Några blir lättade av att få bekräftat det de redan misstänkt. Andra blir upprörda hur jag som utomstående börjar lägga mig i deras privatsaker. Andra blir chockade och slänger mer eller mindre ut oss. De anklagar oss för att vara en lögnare. Det är ju inte alls så. De här situationerna är inte de roligaste uppdragen.Men så nödvändiga om vi tillsammans med dig skall få ordning på företaget igen. Var ärlig mot din partner

Vi kan ta ett samtal med din partner.

Om vi ska vara med och hjälpa till vid en företagsrekonstruktion så brukar vi ta ett samtal med din partner. Dessa samtal gör vi tillsammans med dig. Vårt samtal kanske inte behöver innehålla varje liten detalj, men i stora drag och att företagets ekonomi är i obalans. Vi tror eller snarare vet, att en partner är ett viktigt stöd när det känns jobbigt. Man klarar inte att ha krig både på jobbet och hemma. Krig skall man alltid försöka undvika, om man tror på ett långvarigt förhållande. Precis som ett land inte klarar att ha två krig samtidigt, på två olika fronter. Vårt samtal gör att du kan sova lite skönare och bättre om natten. Vi vet vad vi pratar om. Det blir inte bättre om man skjuter upp den här saken tills i morgon, nästa vecka, nästa månad…. Var ärlig mot din partner

Vill du läsa mer artiklar om företag i ekonomisk kris. Skrivna av Tomas Tobiasson på Ekoakuten? Klicka på bilderna nedan så kommer du dit.

Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten

Följ oss på sociala media. Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik,

Klicka på bilderna och bli vidare kopplad till våra sidor.  Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din partner! Tomas Tobiasson, Angamato Ekonomikonsult AB,

Fb logga Angamato

Facebook

Google +

Linkedin

 

 

 

 

 

Kontakt med oss på Ekoakuten.

Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten

Det är lätt att  ta kontakta med Ekoakuten. Var ärlig mot din partner

Även om det fysiska avståndet kan kännas långt, så är vi aldrig längre bort än en telefon, surfplatta eller en dator.

    Vi tackar för att du registrerar dig och vi kommer att kontakta dig inom 48 timmar. (Normalt inom någon timma.)

    Om du inte skulle vilja ha ytterligare mejl från oss,  sänd ett mejl till stopp@angamato.se, så fixar vi det också.