Välj en sida
 

Skuldsanering av företag.

Skuldsanering av företag. Det finns i princip två möjligheter att genomföra skuldsanering för företag.  Antingen  frivillig skuldsanering eller offentlig skuldsanering.

Frivillig skuldsanering av företag

Frivillig skuldsanering av företag innebär uppgörelse  fordringsägarna. Det är ofta den bästa vägen för att nå ett bra resultat och en diskret handläggning. Frivillig skuldsanering av företag, har fördelen att den inte offentliggörs på samma sätt som en skuldsanering av företag som genomförs enligt lagen om företagsrekonstruktion.

Andra beteckningar för frivillig skuldsanering är ”underhandsackord” eller ”bondackord”.

Frivillig  skuldsanering av företag är inte lagreglerad. Det handlar helt enkelt om en frivillig uppgörelse om skuldnedskrivning mot företaget, från fordringsägarnas sida. Det är oerhört viktigt att den här typen av skuldsaneringar för företag görs på ett korrekt sätt. För att man inte senare skall kunna bryta upp en tidigare överenskommelse.

För att en frivillig skuldsanering av företag ska bli lyckad,  krävs det en rad andra åtgärder i kombination med ett ackord.

Offentlig skuldsanering av företag.

Offentlig skuldsanering är reglerad i ”Lagen om företagsrekonstruktion (1996:764). Lagen har ändrats några gånger sedan den kom till. En offentlig företagsrekonstruktion handläggs normalt sett av den tidigare företagsledningen under överinseende av en advokat eller liknande.

Företagets styrelse ansöker hos Tingsrätten om företagsrekonstruktion. Ansökan bör vara utförlig för att Tingsrätten ska kunna bedöma företagets möjlighet att överleva i framtiden, efter en eventuell företagsrekonstruktion.  Det är Tingsrätten som fattar beslut om att inleda ett rekonstruktionsarbete eller inte.  Fattar Tingsrätten beslut om att inleda en företagsrekonstruktion, utses en rekonstruktör av Tingsrätten.

Efter att man inlett en offentlig företagsrekonstruktion är det mycket formalia som krävs. Det gäller att jobba effektivt om man skall lyckas få tillstånd en lyckad företagsrekonstruktion.

Här kan du läsa mer om Lagen om företagsrekonstruktion.

Vill du läsa mer artiklar om företag i ekonomisk kris. Skrivna av Tomas Tobiasson på Ekoakuten? Klicka på bilderna nedan så kommer du dit.

 

Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten

Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten

Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenÄrlig, Ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten, Angamato EkonomikonsultRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, EkoakutenRedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten

Följ oss på sociala media. Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik,

Klicka på bilderna och bli vidare kopplad till våra sidor.

Fb logga Angamato

Facebook

Google +

Linkedin

 

 

 

 

 

Kontakt med oss på Ekoakuten.

Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik, Var ärlig mot din Partner, Tomas Tobiasson, Ekoakuten

Det är lätt att  ta kontakta med Ekoakuten.

Även om det fysiska avståndet kan kännas långt, så är vi aldrig längre bort än en telefon, surfplatta eller en dator.

    Vi tackar för att du registrerar dig och vi kommer att kontakta dig inom 48 timmar. (Normalt inom någon timma.)

    Om du inte skulle vilja ha ytterligare mejl från oss,  sänd ett mejl till stopp@angamato.se, så fixar vi det också.