Vem säljer du ditt företag tillVem säljer du ditt företag till

Vem säljer du ditt företag till?

Vem säljer du ditt företag till är viktigt. Vi får ofta kontakt med företagare som har den geniala idén att sälja sitt lite misslyckade företag till någon mindre seriös köpare. Det gör man  för att undvika personligt ansvar för bl.a. skatter och avgifter. Visst kan det låta skönt att slippa problemen och lugnt och tryggt kunna luta sig tillbaka och glömma allt. Tänk om det vore så enkelt! Vem säljer du ditt företag till

När du sålt företaget händer ofta det här:

Verkligheten är något helt annat. Det som oftast sker i dessa affärer är att den nya köparen ”dränerar” bolaget, på alla s tillgångar. När det är klart kommer köparen att försöka häva köpet och begär eget utträde ur styrelsen.

När sedan konkursen blir ett faktum:

När sedan konkursen kommer som ett brev på posten, vill den nya ägaren och avgående styrelsen om den nu varit registrerad, absolut inte känna till varken dig eller företaget längre. Att du troligen senare kommer att krävas på ställföreträdaransvar, under den tiden du satt i styrelsen är helt naturligt. Det kan gälla såväl skatter och statliga avgifter som andra skulder i företaget. Men det kan finnas sätt att undvika saker och ting. Vill du veta mer ring oss! Vem säljer du ditt företag till

Generalfullmakter kan bli ett problem för dig:

Ofta upprättas en generalfullmakt i samband med försäljningen av företaget till nya köparen. Med den i sin hand kan den befullmäktigade, företräda bolaget fullt ut. Men enbart som ditt befullmäktigade ombud. Det är med andra ord du som kan bli ansvarig för allt som händer.

Vad säger då lagen?

Det är styrelsen som är ansvarig för bolagets ledning och kan bli ansvarig för dess skötsel. Detta gäller under hela  tiden som företaget varit registrerad på Bolagsverket. Detta gäller för såväl skatter och avgifter som för bolagets övriga skulder om företaget är på obestånd.

När man har upprättat en s.k. generalfullmakt är det fortfarande den som sitter i styrelsen som är ansvarig.

När sedan företaget går i konkurs och frågorna kommer från konkursförvaltare, fordringsägare och myndigheter måste man kunna förklara varför man sålde bolaget. Att då säga att man ville bli av med problemen, kommer troligen inte ha någon verkan. Den gamla styrelsen kommer troligen att bli ansvarig, trots försäljningen m.m.

Vi avråder med andra ord från att sälja sina bolag till någon okänd köpare, bara för att bli av med ett problem. Vem säljer du ditt företag till

Därför säger vi ”var noggrann med vem du säljer företaget till” och undvik många sömnlösa nätter i framtiden.

Du ska vara mycket försiktig med  vem du säljer ditt företag till. Vi tycker att du skall anlita någon som kan alla turer med bolagsaffärer och allt annat som hör till. Vi på Ekoakuten kan hjälpa dig med alla turer som en försäljning innebär. Det kostar några kronor. Men det brukar våra kunder ändå tycka att den säkerheten är värd.

Ta hjälp av oss för att undvika dyra misstag i framtiden.

Har du hittat en köpare som du vill sälja till. Låt oss hjälpa till med upprättande av köpeavtalet. Vi gör samtidigt kontroll om köparen är seriös. Det kan spara många sömnlösa nätter för dig och din familj. Ring oss på telefon  0770-339925.

Kontakta oss!

Ekoakuten

Kontakt önskas

Genom att fylla i vårt formulär, Så kan du få en snabb kontakt med oss. Vi kommer att ringa dig inom någon timma. Vi kommer att skicka artiklar som vi tro att kan vara intressanta för dig  direkt i din mejlbox.

    Vi tackar för att du registrerar dig och vi kommer att kontakta dig inom 48 timmar. (Normalt inom någon timma.)

    Om du inte skulle vilja ha ytterligare mejl från oss,  sänd ett mejl till stopp@angamato.se, så fixar vi det också. Vem säljer du ditt företag till